wahine-lohelohe-paʻi-uku-loaʻa-ʻakaʻaka-nani-spa-pili-me-kekahi-kope-wahi

Nā ʻōlelo aʻoaʻo no ka mālama ʻana i nā lepili paʻa i ka lōʻihi

11

1. E pale pololei i ka lā
E kūʻai i loko o kahi pōʻeleʻele a ʻoluʻolu e pale ai i ka mae a me ka hoʻololi ʻana o nā mea i hana ʻia e nā kukuna ultraviolet, a mālama i ka waihoʻoluʻu ʻulaʻula a paʻa ke ʻano.

2. Hōʻoiaʻiʻo i ka wai, hōʻoiaʻiʻo i ka lā, kiʻekiʻe-mehana-hōʻoia, a me ka ultra-haʻahaʻa-hōʻoia.
ʻO ka haʻahaʻa haʻahaʻa o ka mālama ʻana he 45% ~ 55%, a ʻo ke koi o ka mahana he 21 ℃ ~ 25 ℃. ʻO ka nui o ka mahana a me ka haʻahaʻa e hōʻino ai ka pepa lepili a i ʻole e hāʻule ka paʻa.

3. E hoʻohana i ke kiʻiʻoniʻoni plastik e sila ai i ka pūʻolo
E hoʻohana i ka kiʻiʻoniʻoni plastik e hoʻopaʻa i ka pūʻolo e hoʻokaʻawale i ka lepo, ka makū a me ka haumia o waho, a mālama i ka lepili maʻemaʻe a maloʻo.

4. Hoʻopili ʻepekema
ʻAʻole hiki i ka pepa lepili ke hoʻopili pololei i ka lepo a i ʻole ka paia e pale ai i ka komo ʻana o ka lepo a me ka wai. Pono e hoʻopaʻa pololei ʻia nā ʻōwili, pono e mālama paʻa ʻia nā pepa pālahalaha, a ʻaʻole pono ke kiʻekiʻe o kēlā me kēia papa ma mua o 1m, a ʻoi aku ka nui o nā waiwai ma mua o 10cm mai ka honua (papa lāʻau).

5. E hahai i ke kumu "ma mua, puka mua".
I mea e pale aku ai i nā pilikia maikaʻi e like me ka wehe ʻana a me ke kahe ʻana o ke kāpili ma muli o ka papa inoa o nā lepili no ka wā lōʻihi, pono e hoʻokō pono ʻia ke kumu "mua mua, puka mua".
6. Nānā a mālama mau
E nānā mau i ke kaiapuni mālama e hōʻoia i ka hana maʻamau o nā mea hoʻomalu wela a me ka haʻahaʻa a hoʻopaʻa maikaʻi ʻia ka pahu.


Ka manawa hoʻouna: ʻAukake-27-2024